Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ;


Τελικά δεν παίζεται με τίποτα αυτή η Κυβέρνηση. Δεν είναι να καταπιαστεί με κάτι, όλα γίνονται μαντάρα. Μας έλεγε ότι θα αλλάξει την Ευρώπη και θα καταργήσει τα Μνημόνια. Κατέληξε να δημιοργήσει κόστος στην Ελληνική Οικονοία περίπου 200 δις. ευρώ! Έκανε δημοψήφισμα για να δείξει την εθνική υπερηφάνεια και κατέληξε να τρέχει με την βοήθεια της Μέρκελ, του Γιούνκερ και του Μοσχοβισί να υπογράψει ένα τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο που παράτεινε τον εφιάλτη άλλα τρία χρόνια. Υποσχέθηκε κάποιο « παράλληλο πρόγραμμα» και κατέληξε να έχει ψηφίσει και τέταρτο Μνημόνιο χωρίς να πάρει και λεφτά, με επώδυνα μέτρα μέχρι το 2021.
Υπόσχονταν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που « δεν βελτιώνεται ,αλλά μόνο καταργούνται» όπως έλεγε ο κ. Τσίπρας και μάλλον θα αυξηθεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Έκλαιγαν για το επίπεδο των συντάξεων και υλοποίησαν άλλες 11 μειώσεις τους , μαζί και με την μείωση κατά 18% των περισσότερων κύριων συντάξεων από την 1ηΙανουαρίου 2019. Υπόσχονταν πολιτική με ταξικό πρόσημο και τσάκισαν την μεσαία τάξη, υπέγραψαν να μειωθεί το αφορολόγητο , ενώ δεν έδειξαν και καμία σκληρότητα ( sic! )  απέναντι στη οικονομική ολιγαρχία ( για να χρησιμοποιήσουμε όρους τους) , με το μεγαλύτερο τμήμα της να τον υποστηρίζει περισσότερο ή λιγότερο φανερά. Κατάγγελνε το παλιό, διεφθαρμένο Σύστημα γα το πελατειακό πνεύμα του και σπάνε ρεκόρ μετακλητών, συμβασιούχων, αξιωματούχων, διορισμένων από το παράθυρο σε ΜΚΟ.  Θα μείωναν την ανεργία και χρειάστηκε να φύγουν 500.000 νέοι άνθρωποι για να πέσει ο δείκτης ανεργίας, με ρεκόρ όμως στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και με μισθούς 400 και 500 ευρώ!Θα έβαζαν τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και όλα είναι ακόμα στον αέρα, αφού πρώτα τους βγήκε αντισυνταγματικός ο πολυδιαφημισμένος Νόμος Παπά.

Ας έρθουμε όμως και στα πιο τελευταία. Θα συγκλόνιζαν την Ελλάδα με το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, το σκάνδαλο της NOVARTIS, παρέπεμψαν σε Προανακριτική 10 κορυφαία πολιτικά στελέχη με βάση ασαφείς καταθέσεις αγνώστων , μασκοφόρων και στην συνέχεια άρχισαν να τρέχουν να κλείσουν την Επιτροπή! Θα έστελναν στη φυλακή όποιους ιδιωτικοποιούσαν Μονάδες της  ΔΕΗ και τώρα τις δίνουν δύο-δυο. Βγήκαν ξαφνικά να ανακοινώσουν ότι όλα είναι έτοιμα α λυθεί το Σκοπιανό και όλα οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Έφεραν τον Ερντογάν για να δείξουν το νέο κλίμα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην συνέχεια όλα τέθηκαν σε αμφισβήτηση. Μιλάνε για « καθαρή έξοδο» και όλοι- ακόμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – γελάνε πια. Εμφανίστηκαν και εμφανίζονται ως ευαίσθητοι για τυς μετανάστες και συνέδεσαν την θητεία τους με την αθλιότητα της Μόιρα και τα επεισόδια στην Μυτιλήνη, ενώ  αυξάνονται και πάλι οι μεταναστευτικές ροές , ενώ οι « κουτόφραγκοι» διερευνούν ήδη τι ακριβώς έγιναν  τα εκατομμύρια που δόθηκαν.
Ουδέποτε μια Κυβέρνηση είπε τόσα πολλά ψέματα και ταυτόχρονα έκανε τα πιο διαφορετικά πράγματα, δείχνοντας μια αδιανόητη ανικανότητα. Ουδέποτε Κυβέρνηση δεν έδειξε τέτοιο κυνισμό και αδυναμία.


Γιατί επομένως να τους φαίνονται περίεργα τα αποτελέσματα των ερευνών που δείχνουν ένα 75% να μην θέλει να ακούσει για αυτούς; Όπως στρώσεις, θα κοιμηθείς, λέει η λαική παροιμία .  Και το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Το άσχημο για αυτούς είναι ότι δε θα χάσου μόνο. Θα χάσουν και ευτελισμένοι έχοντας αφήσει πίσω τεράστια ζημιά στην Οικονομία , στους θεσμούς , στην λογική.