Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑΣ


Σε όλο το τελευταίο διάστημα σειρά εφημερίδων πραναγγέλουν ότι στην δημοσιότητα θα βγουν στοιχεία για σειρά σκανδάλων του « παλιού Πολιτικού Συστήματος», ότι θα υπάρξει βιομηχανία δικογραφιών. Αν κρίνουμε από τα δήθεν συγκλονιστικά στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα για την υπόθεση NOVARTIS σε βάρος των δέκα που παραπέμφθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή , όπως προανάγγελαν πάλι εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού υπόκοσμου, θα ζήσουμε και πάλι λασπολογία δίχως όρια. Όπως έγινε με τους δέκα και πάλι θα ειπωθούν κορώνες, θα λασπωθούν γνωστά στελέχη και μετά σιωπή, οδείς ένοχος. Δεν χρειάζεται. Αρκεί στην ατμόσφαιρα να κυριαρχεί μια μόνιμη συζήτηση  που να μπορούν να αναπαραγάγουν τα αμήχανα από τις εξελίξεις κυβερνητικά στελέχη. Σε εκλογές πάμε άλλωστε  ...
Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη του θρυλικού πια – έχει γίνει ανέκδοτο – ηθικού πλεονεκτήματος μιας λαικίστικης Αριστερά που έχει καταλήξει να είναι απλά μια απολίτικη, αποιδεολογικοποιημένη μηχανή εξουσίας. Αν είχαν στοιχεία, θα τα είχαν βάλει μπροστά και θα είχαν στείλει και κανένα φυλακή. Δυστυχώς για τους κυβερνώντες, ο μόνος εκπρόσωπος του « παλιού Πολιτικού Συστήματος » που βρέθηκε φυλακή είναι ο Α. Τσοχατζόπουλος, επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του πάλαι ποτέ μεγάλου ΠΑΣΟΚ και εκεί δεν τον έστειλε ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Καμένος, ούτε το δίδυμο  Παπαγγελόπουλου, Θάνου. Τον έστειλε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Για να μην κρυβόμαστε. Υπήρχε διαφορά; Ασφαλώς και υπήρχε,όπως και υπάρχει. Το θέμα όμως είναι να την αντιμετωπίζεις και όχι να την χρησιμοποιείς ως επικοινωνιακό τρυκ, αφού πρώτα πρόθυμα έχεΙς ξεπλύνει εκείνα τα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ που σε στήριξαν.
Άλλο ένα επικοινωνιακό τρυκ και πάλι λοιπόν που τώρα πια θα γυρίσει μπούμεραγκ στην Κυβέρνηση αφού ήδη η φθορά της από το μηδενικό αποτέλεσμα της υπόθεσης NOVARTIS την έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα , ενώ θα υπάρχει και η αντεπίθεση των « κατηγορούμενων, ενώ εκκρεμού σειρά υποθεσεων που η Κυβέρνηση κουκουλώνει ( πώληση όπλων στην Σαουδαβική Αραβία, συζητήσεις Καμένου με βαρυποινίτη, κονδύλια από την Ε.Ε για τους Μετανάστες που κατασπαταλήθηκαν, παράνομοι διορισμοί κ.ά ).
Το θέμα όμως δεν είναι αν πάθει άλλη μια ζημιά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Αυτό είναι δικό τους θέμα. Αυτό που θα αποδείξουν είναι η ανευθυνότητά τους και ο τυχοδιωκτισμός τους. Την στιγμή που παίζεται το τέλος του Προγράμματος, που παίζεται το Σκοπιανό, που η κοινωνία βογγάει και χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, που οι κίνδυνοι από την Τουρκία είναι φανεροί, ενώ επανέρχεται και πάλι ένα όχι αμελητέο μεταναστευτικό ρεύμα , η διαλυμένη Κυβέρνηση καταφεύγει στα ίδια. Ομολογεί την αδυναμία της και την ικανότητά της να χρησιμοποιήσει τα πάντα για να περιορίσει τη μεγάλη ήττα που προαναγγέλουν όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις.  Θα το πληρώσει ακριβά αυτό.
Το θέμα είναι πως μ΄αυτά τα σκεπτικά και τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις αυτής της Κυβέρνησης πλήτεται η χώρα που δείχνει ακυβέρνητη, αδύναμη, ανύμπορη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του μέλλοντός της.Το θέμα είναι πως με όλα αυτά τα ανήθικα παιχνίδια εξουσίας πλήτεται παραπέρα η αξιοπιστία του Πολιτικού Συστήματος και ενισχύονται οι πιο ακραίες φωνές, ανάμεσά τους και η Χρυσή Αυγή.


Οι κυβερνώντες θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά τι θα κάνουν το επόμενο διάστημα. Το ίδιο όμως θα πρέπει να κάνουν και όλοι αυτοί είτε από την Ν.Δ η και το Κίνημα Αλλαγής είναι ευαίσθητοι σε καλέσματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , χωρίς να κατανοούν(;) ότι συμβάλουν σε ψευδαισθήσεις και στην αυτοαναίρεση του ρόλου τους.