Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ....



Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη , δημοτικού συμβούλου – επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Μήνες, χρόνια  τώρα δεν μίλησα αν και συχνά συμβασιούχοι με έβρισκαν και με ρωτούσαν γιατί δεν ειμαι μαζί τους ! Είναι προφανές ποιοι μπορεί να ήταν οι πρόθυμες « φιλεργατικές πηγές » τους που κρατουσαν για τον εαυτό τους το φιλεργατικό προφίλ και υπόσχονταν σ΄αυτούς τους ανθρώπους σίγουρη μονιμοποίηση και εμφανίζοντας με ως αντεργατικό που τα ...έχω με τους συμβασιούχους ! Εξηγούσα τότε , ότι όλοι όσοι τους υπόσχονται μονιμοποίηση τους εμπαίζουν. Το Σύνταγμα της χώρας απαγορεύει ρητά τις αλεπάλληλες παρατάσεις συμβάσεων, οπότε και Νόμος να ψηφιστεί θα πέσει ως αντισυνταγματικός .Ωστόσο και πάλι δεν τους άρεσαν – ανθρώπινο είναι για πονεμένους ανθρώπους που αναζητούσαν σιγουριά – αυτά που έλεγα. Οι αγωνιστικές, φιλεργατικές κορώνες του Δημάρχου και συνεργατών τους ήταν πιο αρεστές. Λογικό ...

Πέρασαν μήνες ( πολλοί συμβασιουχοι στον Δήμο είχαν συμπληρώσει μέχρι και 37 μήνες ) , έγινε ο « Διαγωνισμός Σκουρλέτη » τον οποίο πίστεψαν ως τον Διαγωνισμό που θα τους μονιμοποιούσε και πανελλαδικά περίπου το 90% των συμβασιούχων βρέθηκε χωρίς δουλειά. Η μοριοδότηση που τους έδινε bonus αποδεικνυόταν ανεπαρκής αφού στον Διαγωνισμό συμμετείσχαν πολλοί μακροχρόνια άνεργοι που συγκέντρωσαν περισσότερα μόρια. Το ίδιο έγινε και στον Δήμο μας.

Όταν ήρθε αυτή η ώρα που τα ψέματα, η υποσχεσιολογία και οι επαναστατικές κορώνες κατέρρεαν, στον Δήμο μας οι συμβασιούχοι δέχτηκαν άλλο ένα χαστούκι. Έκαναν ασφαλιστικά μέτρα με την ελπίδα να βρουν συμπαραστάτη τον Δήμαρχο όπως έγινε σε σειρά Δήμων. Ωστόσο εκεί, στο Δικαστήριο για τα Ασφαλιστικά , η έκπληξη – με βάση την πληροφόρηση που μου έδωσαν – συνάντησαν την αρνητική θέση του Δήμου. Τώρα ο Δήμος δεν έπαιρνε θέση για το αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες! Τώρα ο Δήμος εμφανιζόταν ότι δεν έχει χρήματα ( 1,2 εκατομ. ευρώ δόθηκαν για τις υποδομές, τους εργαζόμενους και τους καλλιτέχνες για τος περυσινές 31 τσάμπα συναυλίες του κυρίου Βρετάκου ). Τώρα δεν έπαιρνε θεση για το αν ο Δήμος τους θέλει, μιας και τώρα θυμήθηκε ότι είναι υπέρ των μόνιμων, υπέρ των σταθερών σχέσων εργασίας ( sic! 500 συμβασιούχους είχε κάποια στιγμή)

Τώρα τα μεγάλα λόγια μαζεύτηκαν και οι συμβασιούχοι που με πληροφόρησαν είναι οργισμένοι μ΄αυτή την στάση. Δεν ήξεραν οι άνθρωποι τι σημαίνει « φίλοι του λαού» .Ο κ. Βρετάκος ξέρει.Έχει διαβάσει ως επαναστάτης και φιλεργατικός το σχετικό βιβλίο του Β.Ι.Λένιν.

Κανένα αλλο σχόλιο. Υπάρχει όμως μεγαλύτερο αμάρτημα από τον εμπιγμό ανθρώπων που παίζεται η δουλειά και η ζωή τους;

Ίσως ο Δήμαρχος έχει απάντηση σ΄αυτό